Chocolates Bresco és exemple d’èxit sense renunciar a la tradició i qualitat. La nissaga Bresco, des de 1830, fa xocolata tradicional sense renunciar a la innovació en disseny i formats. Els darrers anys, ha optat per expandir-se sense perdre el seu arrelament a la Ribagorça. A les botigues de Benavarri i la Xocolateria de la carretera nacional, Bresco va sumar una nova botiga a la modernista Casa Calvet de Barcelona (carrer Casp 48).

Si bé la xocolateria la va fundar el besavi Francisco Bresco, la següent generació va perdre l’ofici i va ser el seu nét Francisco Bresco, qui va tornar a l’activitat i a la marca amb una inquietud autodidacta que el va portar a crear dissenys i productes molts innovadors.

Ara, l’equip de la casa està comandat per la seva vídua Inma Cascalló i els seus fills Inma i Xavier, juntament amb el mestre xocolater Lluís Morera Guirao. Morera, s’incorpora a l’equip de Chocolates Bresco el 2004.

Respectant els dissenys i productes creats per Francisco Bresco, Lluís ha incorporat noves referències al catàleg, com són les seves mones de Pasqua i altres figures a partir d’ous de xocolata.

Cascalló, gerent de la firma, defensa l’origen espanyol de la xocolata i la seva introducció a Europa des de l’Aragó, “vam ser els primers a afegir sucre al cacau”, puntualitza.

Fotografia ©Gabi Orte/Chilindron.es