L’origen del celler Jean Leon  es remunta al 1964 quan Ángel Ceferino Carrión Madrazo (Jean Leon), un càntabre emigrat als Estats Units que havia triomfat com a restaurador a Hollywood, va plantar en una finca del Penedès Cabernet Sauvignon a partir de les restes de poda que ell i l’enòleg Jaume Rovira havien ‘recollit’ d’amagat, del prestigiós Château Lafite de Bordeus.

D’aquesta vinya, de sòls margo-argilosos i amb bona retenció d’aigua, òptims per al desenvolupament del cabernet, va néixer el 1969 el primer vi, que Jean Leon va destinar íntegrament al restaurant La Scala que regentava a Amèrica, mentre continuava introduint varietats nobles al Penedès per elaborar vins de marcat estil francès.

Però no va ser fins al 1981 que va saltar a la fama com a cellerer, especialment a Espanya, quan es va saber que el vi que havia triat Ronald Reagan per al seu sopar d’investidura com a president dels Estats Units era de Jean Leon, amb qui mantenia amistat. Era el seu Cabernet Sauvignon Gran Reserva de l’anyada 1975.

Jean Leon i Reagan es van conèixer a Hollywood, en l’època en què el polític debutava com a artista. La seva amistat es va anar consolidant i un bon dia, entre rialles, Reagan –sabent que Jean Leon era demòcrata– li va comentar que si el votava a les eleccions i sortia escollit president –republicà– serviria vi Jean Leon a l’acte d’investidura. Jean Leon li va contestar que la seva amistat estava per sobre de la política i el va votar.