La festa de l’Aplec del Caragol de Lleida va viatjar a Saragossa el dilluns, dia 30 d’abril, per inaugurar les XI Jornades Gastronòmiques del Caragol del restaurant gastrobar Casa Pedro. Luis Antonio i Javier Carcas Armingol –propietaris i xefs del local– col·laboren des de fa onze anys amb la Federació de Colles (Fecoll) de la festa lleidatana amb l’organització d’aquestes jornades, un esdeveniment inspirat en la festa de l’Aplec i plenament consolidat.

Els germans Carcas obren el seu menú degustació amb una Crema de blat de moro, foie i cruixent de caragols, com a aperitiu. A continuació, Caneló de brandada de bacallà i caragols, crema de romaní i albergínia a la flama; els clàssics Caracoles a la Antigua; Marmitako de llom de tonyina vermella amb caragols; i Papada rostida a baixa temperatura amb guisat de caragols picants. Per acabar: Xocolates, herbes aromàtiques i poma àcida.

La relació del restaurant aragonès i la Federació de Colles arrencà fa deu anys quan l’Aplec va portar el Caragol Tour a Saragossa els anys 2007 i 2008. Coincidint amb l’Exposició de l’Aigua de Saragossa, la Fecoll va decidir portar la promoció de la festa lleidatana fins a l’Hotel Palafox de Saragossa amb un dinar institucional. Els germans Carcas feia uns mesos que s’havien fet càrrec de Casa Pedro i van acceptar la invitació de l’Aplec del Caragol d’organitzar unes jornades gastronòmiques caragoleres obertes al públic en general per promocionar la festa lleidatana. Des de llavors, aquest restaurant aragonès ha estat referència de la cuina del caragol en la capital d’Aragó. I els seus Caracoles a la Antigua es poden degustar tot l’any.