Un terrer ric en llicorella i l’alçada de les parcel·les, entre els 700 i els 800 metres, són dues de les variables geogràfiques que més defineixen els vins del projecte Cara Nord de la DO Conca de Barberà, i ara, també a la DO Montsant.

Xavier Cepero, Tomàs Cusiné i Eric Solomon van iniciar l’aventura de Cara Nord el 2012 amb un vi blanc i després un vi negre, que buscava la frescor de les Muntanyes de Prades, dins la DO Conca de Barberà. Ara amb el projecte “consolidat” sumen cinc referències sota aquesta denominació i han fet un vi més dins la DO Montsant.

Així, la família de vins Cara Nord iniciada amb el Blanc (Macabeu, Chardonnay i Trepat vinificat en blanc), i el Negre (Garnatxa Syrah i Garrut); ha crescut amb vins procedents de varietats autòctones com el monovarietal 100% Garrut; i dos 100 Trepat, un vinificat com a negre i el segon, com a rosat.
D’altra banda, el Mineral del Montsant (80% Carinyena i 20% Garnatxa), és el nou vi negre que Cara Nord vinifica sota aquesta altra denominació tarragonina.

Cepero explica que a Cara Nord fan vi “amb un ambient geogràfic molt particular i difícil, ple de reptes constants. Les vinyes del celler, situades a la cara nord de les Muntanyes de Prades, són tractades amb la mínima intervenció, prioritzant la conservació i la biodiversitat dels boscos que l’envolten, en favor d’un treball orgànic integrat i sostenible”.