La família Jové Balasch va inaugurar aquest dissabte, dia 15 de juliol, la instal·lació de Dongda, La Gran Campana de l’artista Evru, a la Vinya dels Artistes del celler Mas Blanch i Jové. Amb aquesta obra, ja són set les peces escultòriques que es poden visitar en aquest singular espai de la Pobla
de Cérvoles.

La família de cellerers, un any més, van fer mostra de sensibilitat per l’art i generositat vers el territori i la seva gent amb una celebració amb més de 500 convidats. Entre els presents destacaven artistes vinculats al celler, autoritats, periodistes, restauradors, veïns, clients i vuitanta afortunats, procedents de diferents punts, que es van fer amb la seva plaça mitjançant diferents sortejos oberts als amants del vi i de l’art.

Abans de la inauguració de l’obra d’Evru, els convidats van poder visitar al celler l’obra de 60 metres “Entre el Cel i la Terra” que el pintor Gregorio Iglesias va crear durant dos mesos a La Vinya dels Artistes i que actualment recobreix les quatre parets de la sala de bótes del celler, així com l’exposició temporal de Manolo Gómez. Una vegada a les vinyes, també es va poder passejar visitant la resta d’obres que han anat arribat a la Vinya dels Artistes durant aquests anys.

La festa va continuar amb un sopar de subtil inspiració oriental servit enmig de la Vinya dels Artistes i maridat amb els vins Saó Blanc i Saó Expressiu del celler Mas Blanch i Jové i un concert de música electrònica a càrrec de Fernando Lagreca.

Evru no és un artista que deixi indiferent. Abans anomenat Zush (fins al 2001) i nascut com a Albert Porta, ha estat un creador que s’ha anat reinventant al llarg de la seva dilatada carrera. Definint-se com un artista, científic i místic, Evru ha creat un espai imaginari amb un llenguatge i simbologia pròpia. L’obra d’Evru forma part de les col·leccions de reconeguts museus, a l’àmbit nacional i internacional, com el MoMA de Nova York o el Centre Georges Pompidou de París.

Guinovart, un dels grans pintors catalans contemporanis, hi té exposada l’última obra que va crear abans de morir (un mural de 10 metres dedicat al vi), donant la benvinguda als visitants del celler Mas Blanch i Jové. Guinovart, gran amic de la família, també va ser l’ideòleg de “la Vinya dels Artistes”.

(Visited 22 times, 1 visits today)