[:ca]Benvinguda a Dongda, La Gran Campana d’Evru a la Vinya dels Artistes[:es]Bienvenida a Dongda, La Gran Campana de Evru en la Viña de los Artistas[:]

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

170720artistes

[:ca]La família Jové Balasch va inaugurar aquest dissabte, dia 15 de juliol, la instal·lació de Dongda, La Gran Campana de l’artista Evru, a la Vinya dels Artistes del celler Mas Blanch i Jové. Amb aquesta obra, ja són set les peces escultòriques que es poden visitar en aquest singular espai de la Pobla
de Cérvoles.

La família de cellerers, un any més, van fer mostra de sensibilitat per l’art i generositat vers el territori i la seva gent amb una celebració amb més de 500 convidats. Entre els presents destacaven artistes vinculats al celler, autoritats, periodistes, restauradors, veïns, clients i vuitanta afortunats, procedents de diferents punts, que es van fer amb la seva plaça mitjançant diferents sortejos oberts als amants del vi i de l’art.

Abans de la inauguració de l’obra d’Evru, els convidats van poder visitar al celler l’obra de 60 metres “Entre el Cel i la Terra” que el pintor Gregorio Iglesias va crear durant dos mesos a La Vinya dels Artistes i que actualment recobreix les quatre parets de la sala de bótes del celler, així com l’exposició temporal de Manolo Gómez. Una vegada a les vinyes, també es va poder passejar visitant la resta d’obres que han anat arribat a la Vinya dels Artistes durant aquests anys.

La festa va continuar amb un sopar de subtil inspiració oriental servit enmig de la Vinya dels Artistes i maridat amb els vins Saó Blanc i Saó Expressiu del celler Mas Blanch i Jové i un concert de música electrònica a càrrec de Fernando Lagreca.

Evru no és un artista que deixi indiferent. Abans anomenat Zush (fins al 2001) i nascut com a Albert Porta, ha estat un creador que s’ha anat reinventant al llarg de la seva dilatada carrera. Definint-se com un artista, científic i místic, Evru ha creat un espai imaginari amb un llenguatge i simbologia pròpia. L’obra d’Evru forma part de les col·leccions de reconeguts museus, a l’àmbit nacional i internacional, com el MoMA de Nova York o el Centre Georges Pompidou de París.

Guinovart, un dels grans pintors catalans contemporanis, hi té exposada l’última obra que va crear abans de morir (un mural de 10 metres dedicat al vi), donant la benvinguda als visitants del celler Mas Blanch i Jové. Guinovart, gran amic de la família, també va ser l’ideòleg de “la Vinya dels Artistes”.

[:es]La familia Jové Balasch inauguró este sábado, día 15 de julio, la instalación de Dongda, La Gran Campana del artista Evru, en la Viña de los Artistas de la bodega Mas Blanch i Jové. Con esta obra, ya son siete las piezas escultóricas que se pueden visitar en este singular espacio de la Pobla de Cérvoles.

La familia de bodegueros, un año más, dieron muestra de sensibilidad por el arte y generosidad hacia el territorio y su gente con una celebración con más de 500 invitados. Entre los presentes destacaban artistas vinculados a la bodega, autoridades, periodistas, restauradores, vecinos, clientes y ochenta afortunados, procedentes de diferentes puntos, que consiguieron su plaza mediante diferentes sorteos abiertos a los amantes del vino y del arte.

Antes de la inauguración de la obra de Evru, los invitados pudieron visitar en la bodega la obra de 60 metros “Entre el Cielo y la Tierra” que el pintor Gregorio Iglesias creó durante dos meses en La Viña de los Artistas y que actualmente recubre las cuatro paredes de la sala de barricas de la bodega, así como la exposición temporal de Manolo Gómez. Una vez en los viñedos, también se pudo pasear visitando el resto de obras que han ido llegado a la Viña de los Artistas durante estos años.

La fiesta continuó con una cena de sutil inspiración oriental servida en medio de la Viña de los Artistas y maridada con los vinos Saó Blanc y Saó Expressiu de la bodega Mas Blanch i Jové y un concierto de música electrónica a cargo de Fernando Lagreca.

Evru no es un artista que deje indiferente. Antes llamado Zush (hasta el 2001) y nacido como Albert Porta, ha sido un creador que se ha ido reinventando a lo largo de su dilatada carrera. Se define como un artista, científico y místico, Evru ha creado un espacio imaginario con un lenguaje y simbología propia. La obra de Evru forma parte de las colecciones de reconocidos museos, a nivel nacional e internacional, como el MoMA de Nueva York o el Centro Georges Pompidou de París.

Guinovart, uno de los grandes pintores catalanes contemporáneos, tiene expuesta la última obra que creó antes de morir (un mural de 10 metros dedicado al vino), dando la bienvenida a los visitantes de la bodega Mas Blanch i Jové. Guinovart, gran amigo de la familia, también fue el ideólogo de “la Viña de los Artistas”.

[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats