El Museu Deu del Vendrell va acollir, el dia 20 de novembre, la inauguració oficial de la temporada 2017-2018 de la Ruta del Xató. Una edició plena de novetats que, enguany, posa l’accent en la joia gastronòmica que significa el plat pel territori del Gran Penedès.

Comença la Ruta del Xató amb una campanya totalment innovadora. Per primera vegada, un mapa del Gran Penedès inclou totes les iniciatives turístiques i les diferents “Rutes” que, com a visitant del territori, un es pot organitzar. Així doncs, es pot viure la Ruta del Xató gastronòmica però, també, la paisatgística, l’esportiva, la cultural, la de festes i, perquè no, en família. Hi ha tantes rutes “com vulguis muntar-te”, afirmen els organitzadors de la Ruta del Xató.

Oriol Castro, que va rebre la mà de morter que el representa com a nou Ambaixador de la Ruta del Xató, va explicar als assitents com es va il·lusionar quan se li va proposar l’opció de ser ambaixador i la relació particular que té amb el xató, molt arrelada a la seva infància al Baix Penedès i, ara, com a fill adoptiu de Sitges. El nou ambaixador també va fer públic que, amb el seu equip creatiu, està elaborant una salsa de xató particular, inspirada en totes les receptes del territori, que es podrà degustar en els seus restaurants Compartir a Cadaqués o el Disfrutar a Barcelona.