El foie d’oca, el pop, la terrina de vedella i el formatge amb xocolata són els ingredients protagonistes de l’actual edició de Gin Pairing (maridatges amb gintònics) que ha preparat el xef Antonio Rúbies per a les nits de divendres i dissabte del mes de novembre a la seva arrosseria d’Artesa de Lleida.

Així, en Rúbies ha preparat una proposta gastronòmica que s’obrirà amb l’entrant de Gelatina d’oca amb foie-gras i tòfona. Una gelatina freda clarificada d’ànec, amb cítrics i poma àcida, que se serveix en torradetes de panses i nous, juntament amb el foie-gras. El greix de l’ànec, amb l’acidesa del cítric i la poma, mariden amb un punt picant i especiat del combinat de la ginebra holandesa Sloaner’s i la tònica prèmium Ginger Beer & Chile Schweppes. El Pop roquer amb all cremat, maridat també amb el primer combinat, és la proposta marinera d’aquest menú.

La Terrina de vedella amb figues al pebre de Jamaica –una carn sense os cuinada a baixa temperatura, amb figues i una suau salsa de pebre de Jamaica– es marida amb un segon gintònic de la ginebra alemanya Monkey 47 i una tònica Premium Schweppes. Un plat principal que casa amb una ginebra que destil·la 47 botànics diferents, la major part de la zona de la Selva Negra alemana.

A l’hora de les postres, el xef Antoni Rúbies casa un Pastís de formatge, xocolata blanca, te Matcha i el seu gelat, amb un tercer gintònic de Beefeater 24 i la nova tònica Schweppes Matcha.

Per accedir als sopars de maridatge, a un preu de 29 euros, cal reservar prèviament i donar-se pressa, ja que les places s’esgoten molt ràpidament. “Pel restaurant més que un negoci, aquests sopars són una activitat diferent amb la qual agrair la fidelitat dels nostres clients que cada any ens fan costat en aquestes jornades”, explica Rúbies.