A l’Arrosseria d’Artesa de Lleida les nits dels divendres i dissabte de novembre

El xef Antoni Rubies va presentar ahir divendres, dia 2 de novembre, la cinquena edició dels sopars de maridatge amb gintònics que se celebraran les nits del cap de setmana del mes de novembre (divendres i dissabtes). La vetllada d’inauguració d’aquestes cinquenes jornades va comptar amb uns 40 comensals i va estar amenitzada per un cocteler Schweppes, marca col·laboradora de la mostra gastronòmica.

Rubies ofereix en aquesta edició 2018 un menú on els gintònics maridaran amb tres plats diferents de peix i unes postres en una proposta singular que, en aquesta ocasió, té com a ginebres protagonistes la Gin Brockmans Premium, la Gin Nordés i la Gin Plymouth. Pel que fa al menú, la proposta de Rubies passa per un “Cebiche de gambes, flor de loto i gelée de gintònic”, “Tàrtar de tonyina Balfegó amb guacamole” (versió Flor de Lis anys 2000) i “Arròs de pop roquer, all negre, plàncton i salicòrnia”. Les postres, “Torrija de brioix amb crema de fruits vermells i gelat de carabassa rostida”.

La primera és una ginebra, la Gin Brockmans Premium, amb quatre destil·lacions que dóna lloca a una ginebra sofisticada, atrevida i elegant. Rubies ens ofereix el maridatge d’aquest destil·lat combinat amb tònica prèmium llima amb els plats del “cebiche” i el tàrtar de gambes. La segona, la Gin Nordés és una ginebra d’origen gallec amb notes fresques i afruitades, amb aroma retro nasal a llorer i ginebre; i el xef l’ha escollit, amb la mateixa tònica de llima, per l’arròs de pop. Finalment, la Gin Plymouth té una destil·lació tradicional que dóna lloc a un producte net, amb cos, suau i amb un lleuger aroma de ginebre. Aquesta darrera ginebra, amb la tònica prèmium d’hibiscos es casa amb la dolça torrada de santa Teresa.

Els sopars de maridatge amb gintònic tindran lloc a l’Arrosseria Antoni Rubies d’Artesa de Lleida tots els divendres i dissabte fins al 24 de novembre.